Kapcsolat

ligetlovarda@gmail.com

+36-30-813-5412

+36-30-373-6228

Style Lovas Webáruház

Iskolai lovasoktatás

A Nemzeti Kerettantervben foglaltaknak megfelelően vállaljuk iskolások testnevelés óra keretén belüli lovasoktatását.

Gyermekek (és természetesen felnőttek) testi és pszichikai fejlődésére a lovaglás és lóval való foglalkozás pozitív hatással van. A lovaglás egészségre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Ezen hatásokat "meglovagolva" alakítottuk ki iskolai lovasoktatás programunkat.

Az oktatás időjárásnak megfelelően alakul:

- jó idő esetén a gyermekek látogatnak el a lovardába, ahol a legkisebbek vezetett lovon a lovastorna alapjait sajátítják el. A felsőbb osztály tanulói tudásszinttől függően futószáron vagy osztályban gyakorolják a lovaglást, lépésben, ügetésben és vágtában.

- amennyiben az időjárás a kinti foglalkozást nem teszi lehetővé, úgy az iskola falain belül elméleti oktatáson vesznek részt a gyermekek. Az elsajátítandó anyagot érdekes feladatokkal, vetítésekkel tesszük színesebbé.

A tanmenetből:

- lovak eredete, szerepük a történelemben
- lovak fajtái, színei, jegyei, felépítésük (anatómiai ismeretek)
- lovas sportok, lósportok eredete és megjelenésük napjainkban
- ...stb.

Az év során többször szervezünk játékos vetélkedőket, ügyességi sorversenyeket a tanulók részére. Ezek a programok mindig nagy sikert aratnak közöttük.

A veresegyházi Gyermekliget Általános iskola tanulói fennállása során több éven keresztül minden héten nálunk lovagoltak köszönhetően ennek a lehetőségnek. A tanulók az év végi iskolai juniálison mutatták be a szülőknek mennyit fejlődött lovas tudásuk a tanév során.

Amennyiben az Ön iskoláját is érdekelné ez a lehetőség, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot.