Kapcsolat

ligetlovarda@gmail.com

+36-30-488-6733

+36-30-373-6228

 

Bejelentkezés

Partnereink

 

 

 

 
 
 
 

Bolond kupa - Új időpont: 2018. április 15.

    

 Ismét Bolond Kupa a Liget Lovardában!

háziverseny és szabadedzés

 

Versenyszámok
 

Ügyességi:

- vezetőszáras - kifejezetten a legkisebbek részére meghirdetett versenyszám, ahol a szülő / edző a lovas lovát vezetőszáron vezetheti - pályarajz letöltése
- kezdő - lépésben és/vagy ügetésben végrehajtandó feladatok - pályarajz letöltése
- haladó - ügetésben és/vagy vágtában végrehajtandó feladatok - pályarajz letöltése

Az egyes feladatok leírását az oldal alján találjátok!

Díjugratás:

- kezdő - 7-8 db, 50-60 cm magas ugrások, hibaidős elbírálással - pályarajz
- haladó - 7-8 db, 70-80 cm magas ugrások, hibdaidős elbírálással - pályarajz
- pro joker ugrással - 8-9 db, 80+ cm magas ugrások, a pálya végén egy nehéz ugrással melynek teljesítése időben kerül jóváírásra, ugyanakkor az akadály leverése / tagadása büntető időt von maga után, hibaidős elbírálással - pályarajz

Díjlovaglás:

- D1- program letöltése
- E8 - program letöltése
- L3 - program letöltése

Díjazás

versenyszámonként az első hat helyezett tárgy nyereményben részesül
versenyszámonként az első helyezett kupát kap
minden induló szalagot kap

Nevezés

Nevezési díj: ló-lovas párosonként 2000 Ft az első start, minden további start 1000 Ft, melyet a helyszínen lehet befizetni

A versenyszámokra nevezni kizárólag a honlapunkon keresztül lehetséges. 


Nevezési határidő: 2018. április 8. 

A részletes startlistát április 10-én tesszük közzé. Az előzetes terv szerint az ugrószámokat délelőtt, míg az ügyességi és díjlovas versenyeket körül-belül déltől indítjuk. 

A rendezvényen kobak viselése a melegítő pályán és verseny közben is kötelező!

A versenyen érvényes vérvétellel és oltással rendelkező lovak vehetnek részt - a lóútleveleket kérjük mindenki hozza magával.

Támogatóink

Decathlon - Fouganza

Müzlifutár

Rákosmezeje táp

 
 
 
 
 
 
 
Ügyességi versenyszám részletei

 

Az ügyesség feladatokat „hibaidős” elbírálással értékeljük.
Nézzük a start- és célvonalon való áthaladás között eltelt időt.
A feladatok részleges teljesítése esetén 0,5 hibapontot kap a lovas minden részlegesen teljesített feladat után. Részleges teljesítésnek minősül pl.: ha a plüss nyuszit a hordóról felveszi, de a másik hordóra nem sikerül visszatenni, a plüss nyuszi leesik.
A feladatok nem teljesítése esetén 1 hibapontot kap a lovas minden nem  teljesített feladat után. Nem teljesítésnek minősül, pl.: ha a lovas többszöri próbálkozás ellenére sem sikerül megközelíteni a feladatot, azt megkezdeni sem tudja.
Abban az esetben, ha a lovas bármely feladat(ok) végrehajtását meg sem kiséreli / pályát téveszt vagy lováról leesik kizárást von maga után.

 

Az ügyességi versenyszámok feladatainak leírását itt találhatjátok (a sorszámok a haladó versenypálya alapján):

  1. Labirintus: a lovasnak a kijelölt útvonalon kell végighaladni, úgyhogy a rudakat a lova nem érinti, illetve lépi át
  2. Körbe-körbe: a kapun keresztül szabadon választott irányban meg kell kezdeni a kör teljesítését, majd  a kapun keresztül el kell hagyni az akadályt, az akadály elemeit nem érintve, felborítva
  3. Szlalom és csengetés: a szlalomot tetszőleges kézre lehet végrehajtani, a végén az oszlopon elhelyezett csengőt kézzel meg kell szólaltatni az akadály elemeit nem érintve, felborítva.
  4. Gyűrű: A kötélre felfűzött gyűrűt kell a lovasnak a kötél egyik végéről a másikra eljuttatni az akadály elemeit nem érintve, felborítva
  5. Nyuszi fel: a hordón elhelyett plüss nyulat kell a lovasnak felvenni, majd a járóiskolán áthaladva a másik hordóra letenni az akadály elemeit nem érintve, felborítva, a járóiskolán szabályosan áthaladva. A plüss nyuszi a hordó tetején kell legyen, akkor tekinthető a feladat befejezettnek.
  6. Gomba: a kijelölt folyosón kell a lovasnak belovagolni a körbe, majd ott 180 fokot fordulva ugyanazon folyosón keresztül elhagyni az akadályt, az akadály elemeit nem érintve, felborítva.
  7. Gyors kör (csak haladó): a lovasnak egy teljes kört kell megtenni a pálya körül bal kézre, minden akadályt kívülről, a pálya széle felől megkerülve, az akadályok elemeit nem érintve, felborítva.
  8. Kapu: a lovasnak a kapun keresztül kell lovagolnia lovával, az akadály elemeit nem érintve, felborítva.